Blog 1: Bezoek aan Cosenza, Italië

Afgelopen week zijn we hartelijk ontvangen door de provincie Calabrië in Italië. Hier leest u ons eerste blog over deze bijzondere reis.

Samenwerking

In samenwerking met het arbeidsbureau Cosenza, EURES Italië en EURES Nederland is er een bijeenkomst georganiseerd waar afgestudeerde of bijna afgestudeerde verpleegkundigen die graag een avontuur in  Nederland aan wilden, te informeren over de mogelijkheden bij Nediocare.

Voorafgaande aan de presentatie hielden de diverse hoogwaardigheidsbekleders zoals de President van de Orde van Verpleegkundigen, de Rector van de Universiteit van Catanzaro en de Provinciale Vertegenwoordiger van de provincie Calabrië een korte, maar zeer positieve bijdrage voor dit mooie initiatief.  Hierin werd benadrukt de kansen voor de kandidaten om internationale werkervaring op te doen, maar daarnaast ook de mogelijkheid om een andere taal en ander land te leren kennen.

Na de presentatie van Nediocare was er de mogelijkheid voor de kandidaten om persoonlijk hun vragen te stellen en om zich in te schrijven voor de groepen in januari, mei of september 2020. Hier maakten 18 kandidaten gebruik van, deze kandidaten worden de komende weken benaderd om te kijken of er een match is.

Conclusie

Dit was het begin van een mooie samenwerking tussen de arbeidsbureaus in Calabrië, maar ook met de diverse Universiteiten in Italië. De nieuwe afspraken voor de toekomst zijn al gemaakt!

Foto samenwerking EURES en Nediocare
Foto samenwerking EURES en Nediocare

Need to know more? Contact us.


Desiree Huijsmans


Project coördinator
+31 (0)6 40 40 24 88
desiree@nediocare.nl

BEZOEK, BEL OF EMAIL ONS

Bijsterveldenlaan 21
5045 ZZ TILBURG
+31 (0)6 40 40 24 88
info@nediocare.nl

 

Volg ons: