Seniorenpartner De Wijngaerd verwelkomt Poolse verpleegkundige

“In Polen was ik ook al werkzaam als gediplomeerd verpleegkundige. Toch heb ik voor Nederland gekozen; hier is alles heel erg goed geregeld. Ik heb het ontzettend naar mijn zin in De Wijngaerd. Leuk werk, aardige collega’s, alleen de taal blijft moeilijk maar ik volg Nederlandse les en het gaat al steeds beter.”

Door Wiljan Broeders

Aan het woord is de 24-jarige Magdalena Piliszko. Geboren en getogen in Polen maar kortgeleden de oversteek gemaakt naar
ons land en nu werkzaam als verpleegkundige in De Wijngaerd. Aan de basis daarvan ligt een samenwerkingsverband tussen deze Seniorenpartner en het Tilburgse Nediocare. Die laatste is een bedrijf dat is ontstaan vanuit de ambitie en betrokkenheid om oplossingen te bieden aan het groeiende tekort aan gekwalificeerd personeel in de Nederlandse gezondheidszorg. “Op dit moment staan er vooral in de ouderenzorg veel vacatures open voor hoogopgeleide verpleegkundigen. Het is van groot belang die te vervullen om de gewenste kwaliteit van zorg te kunnen waarborgen,” aldus directeur Ton van Leeuwen.

Intensieve samenwerking

“Met het unieke begeleidings- en taaltrainingsprogramma krijgen Europese verpleegkundigen niet alleen een kwalitatieve opleiding taal en cultuur maar tevens de nodige begeleiding om te wennen aan het wonen en werken in Nederland. Ook ondersteunen, begeleiden en adviseren wij de betrokken zorginstellingen. Door deze intensieve samenwerking creëren wij samen de meest ideale omstandigheden om het gewenste doel te bereiken.” Hierdoor getriggerd is Seniorenpartner De Wijngaerd de samenwerking met Nediocare aangegaan wat heeft geleid tot de aanstelling van Magdalena, die onlangs met bloemen, koffie en gebak feestelijk werd welkom geheten op woning De Schans.

Aantrekkelijke werkgever

“Wij geloven in de kracht van Nediocare en haar zorgvuldige, onderscheidende werkwijze,” spreekt Bas Vos, directeur van De Wijngaerd. “De kranten staan er vol van hoe moeilijk het vandaag de dag is aan personeel in de zorg te komen. Het lukt ons gelukkig nog altijd goed, wij zijn een aantrekkelijke werkgever en kunnen onze vacatures vooralsnog redelijk gemakkelijk ingevuld krijgen met veelal ook nog eens nieuwe werknemers hier uit de buurt. Maar wij sluiten onze ogen niet voor de toekomst en de tienduizenden zorgvacatures die op ons afkomen.”

Succesvolle match

“Waar in de zorg vaak in risico’s wordt gedacht, denken wij binnen De Wijngaerd liever in kansen en mogelijkheden,” besluit Bas Vos. “Wat dat betreft smaakt de eerste samenwerking met Nediocare naar meer. Wij hopen dat Magdalena zich hier enorm thuis zal gaan voelen.” Een brede glimlach van haar kant, toont eens te meer dat dat vast en zeker gaat lukken en deze match nu al als succesvol bestempeld mag worden!

Need to know more? Contact us.


Desiree Huijsmans


Project coördinator
+31 (0)6 40 40 24 88
desiree@nediocare.nl

BEZOEK, BEL OF EMAIL ONS

Bijsterveldenlaan 21
5045 ZZ TILBURG
+31 (0)6 40 40 24 88
info@nediocare.nl

 

Volg ons: