Waarom het leven in Nederland zó leuk is!

Als je aan Nederlanders vraagt waarom wonen in Nederland zó leuk is, dan zal niemand het regenachtige weer als reden geven. Oké, het weer zit misschien niet altijd mee en het Nederlands elftal heeft ook betere tijden heeft gekend. Gelukkig kunnen wij wel zeggen dat onze Duncan het Eurovisie Songfestival heeft gewonnen dit jaar! Zó gaat er nog veel meer goed in ons kikkerlandje. Ons land staat namelijk in de top 10 van de 196 landen alles goed geregeld is.  Ondanks dat wij Nederlands graag mopperen kunnen we toch een mooie lijst samenstellen waarom wonen in Nederland top is!

1. De overheerlijke Nederlandse snacks

Ooit gehoord van de stroopwafels, drop of bitterballen? Dit zijn échte Nederlandse snacks! Als Nederlander houdt men van lekker eten en zij doen dit dan ook maar al te graag. Denk bijvoorbeeld aan het uitgebreide Kerstmenu, de oliebollen met Nieuwjaar, de pepernoten en chocoladeletters met Sinterklaas en natuurlijk niet te vergeten de paaseitjes met Pasen. Al met al hebben wij dus genoeg gelegenheden om ons zelf te trakteren met wat lekkers. Natuurlijk ook niet te vergeten onze échte Nederlandse kazen. Ben jij dol op kaas? Dan wordt het hoogtijd dat je onze Goudse kaas, Old Amsterdam of Edammer kaas proeft. Al deze lekkernijen geven genoeg reden om te komen wonen in Nederland.

nediocare

2. Goed eten, maar niet dik?

Je zult je nu wel afvragen: waarom hebben alle Nederlanders dan geen overgewicht met al dat eten? Nou, Nederlanders fietsen! Ooit zoveel tweewielers rond zien rijden in een land? In Nederland is fietsen erg veilig door de aangelegde fietspaden. Dit maakt het erg gemakkelijk om even de fiets te pakken naar bijvoorbeeld de supermarkt. En vaak is dat dan nog sneller dan de auto.

3. De Nederlandse tradities en cultuur

Zoals je bij nummer 1 al hebt gelezen, hebben wij Nederlands veel verschillende tradities. Één  van deze tradities is Sinterklaas. Oké, dit vraagt meer uitleg. Midden november arriveert Sinterklaas vanuit Spanje op zijn stoomboot vol met Pieten in Nederland. Hij reist met al zijn Pieten langs de Nederlandse huizen om de (lieve) kinderen te verwennen met cadeautjes. Maar, dit is nog niet alles. Op 5 december wordt er officieel Sinterklaas gevierd waarbij alle kinderen nóg meer cadeautjes ontvangen, om vervolgens de Sint weer uit te zwaaien. Nou dit klinkt als verwennerij in de oren. Én alsof dit nog niet genoeg is volgt kort na Sinterklaas alweer Kerst. In Nederland draait Kerst echter niet alleen om nóg meer cadeautjes, maar vooral om gezellig samen eten.

4. En werken Nederlanders?

Ik hoor je al denken: ‘maar werken Nederlanders ook nog naast al deze tradities?’. Maar natuurlijk! Nederland is zelfs één van de meest vooruitstrevende en welvarende landen. Genoeg reden om hier te komen werken, want we komen in veel branches handen te kort. Met name in de zorg! De werkgelegenheid in Nederland is dan ook top en de Nederlandse economie loopt op rolletjes. Ondanks dat Nederland een klein land is staat het op nummer 14 van rijkste landen. Daarnaast scoort Nederland hoog op de onderdelen infrastructuur, gezondheidszorg en onderwijs.

5. Last but not least

Om met een fijne statistiek te eindigen: in het jaarlijkse Human Development Report van de Verenigde Naties worden landen vergeleken op leefbaarheid voor de inwoners. Beoordeeld op criteria als levensverwachting, gelijke kansen, onderwijs en vrijheid neemt Nederland wereldwijd de zevende plaats in, achter bijna heel Scandinavië (minus Zweden, dat staat veertiende), IJsland en Zwitserland.

Zoals je ziet zijn er genoeg redenen om te komen wonen en werken in Nederland. Dus waarom wacht je nog?

Need to know more? Contact us.


Desiree Huijsmans


Project coördinator
+31 (0)6 40 40 24 88
desiree@nediocare.nl

BEZOEK, BEL OF EMAIL ONS

Bijsterveldenlaan 21
5045 ZZ TILBURG
+31 (0)6 40 40 24 88
info@nediocare.nl

 

Volg ons: